- Thank you received: 0
MIT campus
Jó szokáshoz híven egy újabb apró mosoly kíséri... Majd kapcsolok, hogy ez "felt?n? lehet" és mit gondolhat az err?l aki ismeri a totemekhez való kapcsolatomat. Igyekszem "megválaszolni" a valószín? gondolatot.
- TUDOM folyton mosolygok, kivéve amikor lövök, ütök, stb. Nem, nem egy totem okán, inkább az etikett kapcsán. [i:2u5wcfpb]És bízom benne, hogy semmilyen totemnek nem lesz több befolyása felettem. [/i:2u5wcfpb]Még akkor is bízom benne, ha sok itt a mágia, vagy ha akár a totem úgy gondolja "jó ha a mágikus veszélyek ellen mágiával is megvédhetem magam".
Igen, ezzel a veszéllyel is számoltam
Please Log in or Create an account to join the conversation.
- Nyarlathotep
-
Topic Author
- Administrator
-
-"Ha a mágikus veszélyek ellen mágiával akarod megvédeni magad, akkor most hagyd abba a tanítást a tanfolyamokat és azonnal jelentkezz Keisinger professzornál. Az a kevés szikra valószín?leg meg volna benned amit ki lehetne teljesíteni. A totem nem választ képteleneket. Ha meg sámán leszel az nem az én asztalom. Ma ismertem meg életem els? igazi sámánját és meg kell, hogy mondjam elég szubjektívan szemléli a mágiát. Nem az én asztalom. Azt viszont a totem is tudhatja, hogy egy kezd? ilyen hatalmakkal szemben esélytelen. Inkább egy gyakorlott harcos-nyomozó és néhány segít?, mint egy halott kezd? sámán. Ez alapján ezzel a "veszéllyel" nem kell számolnod. Legalábbis ha jól gondolkodom."
Csapat riadó!
Pontosan tudom, hogy az adeptusok [i:3c2gcj3l]bármely[/i:3c2gcj3l] fontos területen fejl?dhetnek, és azt is tudom, hogy míg egy nem felébredt személy sokszor [i:3c2gcj3l]védtelen[/i:3c2gcj3l] a mágiával, egy kezd? adeptusnak is lehet némi védelme. Ugyanakkor ez szinte biztos veszélyekkel jár.
- Sokféle adeptust láttam, mindegyik máshoz, másként, más okból és más módon értett, de a mágia ?ket is formálja. Te pedig tudod mely célt érzem fontosnak. És tudod lehet, hogy [i:3c2gcj3l]te el?bb vennéd észre[/i:3c2gcj3l], ha Sáska adeptust faragna bel?lem, mint én magam. Mert ugyan a l?téren meglepne, ha jobban lövök, a tanteremben meglepne, ha jobb tanár vagyok, de fejl?désnek tudnám be. Te pedig az asztrálban rám tekintve tudnád, hogy [i:3c2gcj3l]mágiai[/i:3c2gcj3l], mágia ami formál, még akkor is, ha nem akarom. És nem tudom mennyire irányítható ez, mert ahogy a totem és a mágia is formálódik, úgy formálhat engem is.
- A sámáni úttól nem félnék. Nem kezdeném el megtanulni, nem táncolnék a holdfényben, tudnám korlátozni meddig terjed, és ha a totem jól is választ, akadnak a mágiával felhagyók, akadnak kiégett sámánok is. Az adeptus útja más. Ha Sáska azt mondja, értsek jobban a számítógéphez, a mérnöki dolgokhoz, mert ezzel képviselem azt amit jelképez, ezzel leszek olyan tanító és harcos mint ?, ezzel követem ?t adeptusként... Akkor ne csatlakozzak be többet?
- És ne feledd, Sáskának azt az oldalát ami hozzám közel áll adeptusok követik. Pár adeptus a mágus útját járja. Sokan a sámánokhoz hasonlítják ?ket, de az emberek tudás alapú társadalmába törekv? Sáska egyik másik követ?je inkább a hermetikusokhoz hasonlít... Persze másféle lényeket idéz. Máshogy formálódik mágiája által. Más utat jár be, más a sorsa.
- Lexi, érted miért félek? Mert az adeptus még a sámánnál is jobban formálódik. És Sáska nem szépen lassan tenne bármit is, ha adeptust akarnék csinálni magamból. Most az egyetem új környezet, észre sem venném, hogy pár dologban ? is besegít, hogy ami kis tudást felszedek elég a védekezéshez... Mire feleszmélek, már rég adeptus vagyok, és jön mosolyogva a kiegészítés... "Azért nem minden er?det ilyen segítségre fordítottam, tudsz majd varázsolni is." Sáska csak akkor tudatná a változást amikor [i:3c2gcj3l]már kés? tiltakoznom[/i:3c2gcj3l], amikor az már a részemmé vállt. Igen, egész életemet úgy kellett leélnem, hogy ez még a szellemek szerint is benne volt a pakliban. Szerinted a növekv? esélyt könny? viselnem?
- De a többi lány kapcsán dönthetsz az illúzió mellett [i:3c2gcj3l]attól nem bel?lem lesz egy kibaszott varázsló.
- [/i:3c2gcj3l][i:3c2gcj3l]Ja és még egy apróság. [/i:3c2gcj3l]Könnyen lehet, hogy Sáska az egészet úgy közölné, hogy az a rémálom tavaly asztrális küldetés volt, egy [i:3c2gcj3l]beavatás része[/i:3c2gcj3l], nem akartam, hogy mágikusan aktívan látszódj, így csak akkor segítettem be, amikor be is tudtalak avatni. Az pár spontán furcsa apróság amire emlékszel varázslat volt. Álmodban tanultad. Így másfél év után üdvözöllek az adeptusok között. S mire ez kiderül, és megrémülnék már kevesen hinnének nekem... [i:3c2gcj3l]Sok rémálom[/i:3c2gcj3l], sok beavatás kerülhet el? ez id? alatt. Az aurám mást mondana. A többség úgy gondolná az egész rossz álom volt csupán. Te így s könnyen vennéd a mágiát?
- És igen: Nem akarok megváltozva hatalmi pozícióba kerülni. A hitelesség amit el lehet érni segíthet változtatni, de jóval nehezebb vele visszaélni. Persze van amiért ezt a kockázatot is felvállalnám.
- Nyarlathotep
-
Topic Author
- Administrator
-
Csapat riadó!
- Elmondtam, milyen idegennek tekintjük a rovarokat, hogyan félünk az emberb?l kikel? azt elpusztító rovarok ellen, hogy ez a hitünk [i:124t8p3a]amilyennek mi látunk egyes teremtményeket[/i:124t8p3a] formálja ezeket a szellemeket. Pont olyanok aminek mi tettük ?ket. Ha mindenki úgy tudta, úgy hitte, hogy a csótány túlél akár egy atomháborút is, de bizonyos rovarírtók megölik, akkor ez a hit is beépült ezekbe a szellemekbe. [i:124t8p3a]Felesleges volt[/i:124t8p3a] az atombomba. Egy rossz [i:124t8p3a]szakmai[/i:124t8p3a] döntés, amiért még csak nem is a politika felel?s, hanem azok a felderít?k, mágusok, akik nem ismerték meg az ellenfelet, azok a szakemberek, civilek és katonák egyaránt akik a Project Hope incidens után nem kezdték megismerni az új ellenséget, nem jelezték, hogy itt új típusú ellenséggel szemben új harcmodorra van szükség. Mint ahogy a 20. században a gerilla harcmodor, a terrorizmus újfajta ellenséget jelentett ami új harcmodort követelt, úgy a rovarszellemek és egyéb mágikus fenyegetések leküzdése is ezt követelné.
- Elmeséltem, hogy távolkeleten, ahol sokan máshogy ismerik Sáskát, mennyire nincs vele gond, mennyire formálja a hitünk azt, hogy a totemek hogy jelennek meg. Hogy ezek az adeptusok [i:124t8p3a]képesek lehetnek tanácsot adni[/i:124t8p3a], és legy?zhet?vé tenni ezt a veszélyt. Néhány darázsfészket sikerült rovarirtóval kezelni. De mindezt nem csak nekünk kellene tudni, hanem megannyi mágusnak, civilnek és katonának egyaránt, aki tanácsot adott a tiszteknek, a politikának, a fehér háznak. A politikánk jól jött, hogy a furcsa mágusoké a felel?sség. Hogy lett megoldás. A nyilatkozatot, és minden kisebb gy?zelmet kitüntetésekkel, el?léptetéssel hálálták meg, és kialakult a csapatom. Meglett az engedély a civilekkel együttm?ködésre, az önálló kutatásra, sok tartósabb beépített munkára. Engem feljebb akartak emelni, de a sok beépített munka ezt mindig kizárta.
- Láttad a kiképz? hostot, tudsz róla. A cél viszont az, hogy a helyzetb?l mátrix játék is legyen id?vel gyerekeknek, talán Azumi segít. Segít megismertetni sok emberrel a helyzetet, az a 15 perc hírnév segít. Ha a játék sikeres lesz, legalább a független játékok között,és el?re jut, tanárként is sok embert formálok most, sokfelé megy át az üzenet... Akkor sáskának az az oldala amihez köt?dik meger?södik, megszilárdul. A totem jól választ, hozzá hasonló vagyok, így nem változtatni akar. Ha pedig nem fogják ?t sem rossz irányba változtatni, akkor engem sem fog elsodorni egy ilyen változás. Akkor már nem zavarna, ha adeptus lenne bel?lem. Ehhez pedig minden hét számít.
- Jöv? héten is máshogy látják majd sokan Sáskát... Hiszen jön a "Szexi Sáska Mesterlövész" cím? akcióvígjáték a mozikban, m?érzeten, és video chipen.
Lejátszom a zseb?rmesteren a trailert, amiben pl. olyan fontos kérdések is elhangzanak, hogy "Minden sáskaszellemnek szilikoncsöcse van?" S, ha a válasz annyi is, hogy "nem, csak a n?knek", akkor is hamar kiderül, hogy egy "családi akció-vígjáték" f?h?se is köt?dhet Sáskához.
- Szerinted az ilyen megoldások nem formálják a totemeket? Ezért is érdemes kicsit kivárni.
- Nyarlathotep
-
Topic Author
- Administrator
-
-"Ez mind szép és jó, de azt is tudod, hogy a rovarokat nem ilyen könny? befolyásolni, mint ahogy más dolgokat SEM ilyen könny?. Annyi ember néz?pontját kell módosítani ehhez, hogy azt még megbecsülni is szédít?, elképzelni meg lehetetlen. Mindezt legalább a fél világra kivetítve, mert Ázsia már nagyjából le van fedve a megfelel? eszmékkel, ha így tekintünk az adeptusokra, szerzetesekre, stb. Gondolom te is tudod, hogy ezért van mögötted az a hihetetlen tolóer?."
-"Nem tudom, hogy állsz a dolgokhoz, de szerintem prioritizálnod kellene. Oké, hogy n?i gondolkodás meg multitasking meg több irányba koncentrálás, de ha nem vagy állandóan kontrollban, akkor ez így nem megy egyszerre. Arra gondoltam, hogy mi is írhatnánk egy afféle "hadm?veleti adatbázist" mind a nyomozással kapcsolatban, mind pedig a te dolgaiddal kapcsolatban, így akár több ember is kiosztható és párhuzamosan, szervezetten végezhetnek el egy feladatot. A játékos ötleted viszont nem rossz. Be is jelenthetnénk egy ilyet, mint a ház rendezvényét és persze megfelel? díjazás. Nem vagyok híve a hatalmas csapatnak, meg a fölhajtásnak, de ha te az vagy, akkor segítek. Annál kevesebbet szenvedünk vele és annál hamarabb vége."
Eddig tart Lexi komolysága, ugyanis amikor meglátja azt a bizonyos trailert, nevetésben tör ki, mire vagy harmincan sereglenek oda, megtekinteni a vidámság forrását, Lexi pedig a legközelebbi szék felé tántorog nevetve, azt ismételgetve, hogy "Istenem, ez milyen BETEG..."
Csapat riadó!
Útvonal
- You are here:
-
Home
-
Forum
-
Shadowrun a fórumon
-
Renton Bandái
- Bemesélés 1. rész - A banda klubházában
Aktuális gondolatok
Ha saját szerepjátékot alkotnál, legyen az első kérdés az: Van-e valami olyan játék, amivel játszanál, de nem elérhető a piacon?
Cookie kezelés
This website uses cookies to manage authentication, navigation, and other functions. By using our website, you agree that we can place these types of cookies on your device.
You have declined cookies. This decision can be reversed.
You have allowed cookies to be placed on your computer. This decision can be reversed.
How to resolve AdBlock issue?